Industriell symbiose på Malm industripark

Steinkjer Næringsselskap ønsker velkommen til TechSafari på Malm industripark 20.9.

– Vi i Steinkjer Næringsselskap er stolt av at store nasjonale og internasjonale aktører har etablert seg på Malm industripark. I forbindelse med AgriTech Nordic-konferansen i Steinkjer skal Malm biogass, Beitstadfjord Sisu, SalMar settefisk, Columbi Farms, Tangstad Transport og Antec biogas presentere hvordan de skaper et mindre klimafotavtrykk, med å utnytte hverandres avfallstrømmer på TechSafari, som er en del av konferansen. Nå er bedriftene på industriparken i front på sirkulærøkonomi. Noe som har stor betydning for regionen , sier seniorrådgiver Bodil Vekseth. 

Les saken i Trønder-Avisa: Tre nye børsnoterte selskap vil etablere seg i Malm industripark.

Bodil Vekseth er seniorrådgiver i Steinkjer Næringsselskap
Bodil Vekseth er seniorrådgiver i Steinkjer Næringsselskap. Foto: Silje Øksnes Kolaas.

Sentral rolle i etableringen

Steinkjer Næringsselskap har i mange år jobbet strategisk for å få flere industrietableringer til regionen, og har med seniorrådgiver Jakob Brækken Almlid vært helt sentral for å få bedriftene til å etablere seg i Malm.

– Siden 2019 er det investert rundt 3,3 milliarder kroner i denne delen av kommunen, og mer blir det når Antec biogass skal investere rundt 400 millioner kroner i sin nye fabrikk. Columbi Farms nærmer seg investeringsbeslutning for et vertikalt gårdsbruk på 9.000 kvadratmeter som blant annet skal produsere salat, sa Almlid til Trønder-Avisa, da han orienterte statssekretær Kjersti Bjørnstad (Sp) i Klima- og miljødepartementet om utviklingen av industriparken, som i dag samler 15 virksomheter.

Industriparken er attraktiv for industrietablering på flere måter. 

– Vi er i prosess med tre store børsnoterte selskaper, to innenfor bioenergi og ett innenfor prosessindustrien som ser på muligheter for etablering, sier Almlid til Trønder-Avisa.

 

Jakob Brækken Almlid er seniorrådgiver i Steinkjer Næringsselskap. Foto Silje Øksnes Kolaas
Jakob Brækken Almlid er seniorrådgiver i Steinkjer Næringsselskap. Foto Silje Øksnes Kolaas