Jens Kvernmo var blakk og uten oppdrag i 2020 – nå er han en av landets mest populære friluftsprofiler

Jens Kvernmo og Bamse er ikke ofte å se på kontoret på InnoCamp i Steinkjer. Gunn Tangstad fra Steinkjer Næringsselskap har nå blitt manager til den uvanlige gründeren gjennom T:lab. InnoCamp har et unikt miljø for gründertalenter og her har Kvernmo fått hjelp til forretningsutvikling siden 2017.

Jens Kvernmo fra Ogndal i Steinkjer er en uvanlig gründer. Hans drøm er å leve av å være på tur. Kvernmo kom til Steinkjer Næringsselskap for første gang i 2017, men arbeidet med forretningsutviklingen lot seg ikke gjøre før han kom tilbake fra Canada i 2020. Da sto han plutselig på bar bakke på grunn av korona. Foredragsturné og oppdrag måtte avlyses. 

– Da Jens kom til oss etter turen i Canada så det mørkt ut. Vi startet utviklingen av en digital forretningsmodell. Vi testet ut et liveshow som gikk digitalt i Ogndal med Jens og Nicklas Dyrhaug, og etter hvert også et med Jens og TV-kjendisen Isak Dreyer. Det ble en suksess, sier rådgiver Gunn Tangstad i Steinkjer Næringsselskap, som nå har blitt manager til Kvernmo.

Villmarkingen Kvernmo har nettopp fullført Finnmarksløpet der han har lånt hunder fra blant andre Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand. Men han er mest aktuell med den nye NRK-serien “Jens og Isak på tynn is”. Der følger vi de to kameratene når de drar til Grønlands nordkyst for å leve med inuittene i tre måneder. Fra før er Kvernmo kjent fra NRK TV med seriene som «Alene», «Vinterdrømmen» og «Jens i Canada» der han har reist alene på tur.

Bratt læringskurve og varme vennskap på Grønland.

500 000 seere på NRK-serien

NRK melder at en halv million har sett første episode av “Jens og Isak på tynn is”, noe som er veldig gode seertall.

– Det er gøy å se at Jens Kvernmo lykkes. Interessen for urbefolkning har alltid vært stor, og Jens har lenge drømt om å reise helt nord på Grønland for å leve sammen med inuittene, sier Tangstad.

Et unikt miljø for gründertalenter

– Det er T:lab som leverer managertjenesten til Kvernmo gjennom å leie inn meg fra næringsselskapet. Kvernmo får veldig mange henvendelser. De er vanskelige å håndtere når han han enten er på hundeløp, på Grønland eller i Mongolia. Han er en uvanlig gründer for oss å jobbe med, men veldig gøy og lærerikt, sier Tangstad.

Les mer om T:lab her.

Steinkjer Næringsselskap er Steinkjer kommune sin førstelinjetjeneste som skal hjelpe gründere med sine forretningsideer. Næringsselskapet holder til på InnoCamp i Steinkjer sentrum. Sammen med blant andre T:lab, Innovasjon Norge, Tidligfasefondet, Ungt Entreprenørskap og Trainee Trøndelag utgjør disse selskapene Næringsklyngen på InnoCamp. Et unikt miljø for gründertalenter i Norge.

Har du en idé kan du ta kontakt med oss her.

– InnoCamp i Steinkjer er spesielt. Her bor Nord universitet, forskningsinstitusjoner som SINTEF og NIBIO sammen med lokalt næringsliv. Dette gir oss unike muligheter til å samarbeid og skape synergier, sier daglig leder Bodil Vekseth i Steinkjer Næringsselskap. 

T:lab ble etablert i 2003 i Steinkjer. De er blant annet Siva inkubator, og har lang erfaring i å hjelpe gründere. Både nye og etablerte. T:lab fungerer som andrelinjetjenester på InnoCamp og kobler gründere med både investorer, forskningsmiljø, kompetanse og kapital. 

– Vi i T:lab ser etter spennende ideer og gründertalenter. Vi er spesielt interessert i de som ønsker å gjøre noe med bærekraftsutfordringen, som trenger tidligfasekapital og som har internasjonale ambisjoner. I den sammenheng er Jens kanskje et litt utradisjonelt case, men hans synlighet som forbilde for andre gründere gjør det spennende for både T:lab og Siva å satse litt ekstra på Jens Kvernmo, sier inkubatorleder Anne Peggy Møller.

Får god hjelp

– I 2020 kom jeg tilbake fra min lengste ekspedisjon i Canada. Jeg hadde mange jobber og foredrag som gjorde at jeg kunne fortsette livet som jeg levde. Så kom korona og alt ble stengt. Jeg sto plutselig uten inntekter. Jeg var helt raka blakk. Steinkjer Næringsselskap har hjulpet meg slik at jeg kan leve av det jeg liker best. Å være på tur. Det har vært en reise som nå har endt opp med at T:lab sørger for at jeg har fast manager som tar seg av alle henvendelser og de som prøver å komme i kontakt med meg. Nå har jeg Gunn Tangstad ved min side som sørger for kontroll på det jeg skal gjøre, sier Kvernmo.

Her finner du TV-serien på NRK “Jens og Isak på tynn is”.