Gratis veiledning? Klart du får!

Svarva, mann, mekanisk, Steinkjer, mekaniske, skjæremaskinJan Helge Svarva i Steinkjer Mekaniske AS ba om faktura etter en veiledning av Steinkjer Næringsselskap. Men hjelpen som han ville betale for, fikk han gratis. Det samme får du.

– Ja, det stemmer. Jeg sa til veileder Gunn Tangstad at hun bare kunne sende faktura. Da fikk jeg til svar at all hjelpen vi får er gratis, ler Svarva.

– Tenk det! At vi har et profesjonelt næringsapparat her i kommunen som tilbyr fem timer gratis veiledning når du har behov for det. Det er ganske utrolig, og det er nok noe flere i næringslivet ikke er klar over, legger han til.

Nytt produkt på trappene

Det var i forbindelse med utvikling av et nytt produkt til landbruket, og hvordan man skriver søknad om midler til Innovasjon Norge, at Steinkjer Mekaniske hadde behov for bistand fra Steinkjer Næringsselskap. Steinkjer Mekaniske hadde nemlig fått forespørsel om å lage en innretning på vegne av to oppfinnere bosatt sør i landet.

– Vi har aldri søkt om midler før, så dette var nytt for oss. Tidligere har vi bare tatt utgiftene med nye produkter via drifta. Men takket være næringsselskapet, som trakk i riktige tråder og hjalp oss med å søke, er vi på god vei å få støtte, forteller Svarva.

– Fenomenalt nettverk

Det er ikke første gang han har benyttet seg av tjenester fra Steinkjer Næringsselskap.

– Næringsselskapet sto i spissen for å etablere klyngen Innherred Capacity Group i fjor og bidro med å få på plass en dyktig prosjektleder for klyngesamarbeidet. Det var da jeg innså at det er mye kunnskap å hente fra dem som jobber der. Og det nettverket som de ansatte i næringsselskapet har rundt seg er bare fenomenalt, sier Svarva.

Rådgiver Gunn Tangstad synes det er gledelig at Steinkjer Mekaniske setter pris på hjelpen de har fått.

– Det å hjelpe bedrifter med å lykkes med nye satsningsområder, er alltid spennende. Og spesielt morsomt er det når oppfinnere fra andre plasser i landet, kontakter Steinkjer Mekaniske for å få realisert kommersialisering og produksjon av sine produkter. Det er vi stolte av! sier Tangstad.

verksted, Steinkjer, mekaniske, Svarva,Øker omsetning med 3-4 mill. pr. år

Steinkjer Mekaniske er en tradisjonsrik bedrift med lang erfaring innen mekanisk produksjon, materialbearbeiding og overflatebehandling. Bedriften har kunder over hele landet innen industri, landbruk og bygg og anlegg.

Arbeidsstokken teller 25 ansatte, men det søkes allerede etter tre nye industrimekanikere for å takle stadig økende ordrer. I løpet av de siste årene har bedriften økt omsetningen med 3-4 millioner pr. år, og omsetningen for 2017 vil trolig bli rundt 30 millioner kroner.

– Samtidig som vi øker inntjeningen, bruker vi også en del på investeringer. Vi har for eksempel investert i en ny linje med skjæreutstyr til mange millioner kroner, og pusset opp fasaden på bygget vårt. Alt takket være et engasjert og dyktig styre som ser mulighetene i de investeringene vi gjør, sier Svarva.

 

Vil du vite mer om Steinkjer Mekaniske?

Ta en titt på deres hjemmesider. Bedriften er også aktiv på sosiale media, blant annet Facebook.  

Er du en bedrift i området som trenger bistand? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg.
Til og med gratis. 😉

 

Skrevet av: Vigdis Devik