
Gründer i magen? Gunn, Astrid og Bodil er klare for å ta deg imot etter ferien.
I sommer var det så stor pågang av gründere med nye ideer at daglig leder Bodil Vekseth måtte avbryte ferien for å komme i gang med å veilede dem.
– Ja, det stemmer. Jeg måtte korte inn på ferien for å ta unna en del veiledninger. Det var så mange som kontaktet oss og ville ha møter, smiler Vekseth.
Bare i forrige uke hadde Steinkjer Næringsselskap 15 møtebookinger. Og alle som en var eksklusive caser, altså nye ideer til eventuelle bedriftsetableringer.
– Hva skyldes dette?
– Det kan være på grunn av Sommertoget til NRK som var i Steinkjer 1. juli. Gunn Tangstad ble intervjuet der sammen med Marcus Bomann fra Tech Norway, én av de suksessfulle NærUng-gründerne, og de oppfordret folk til å ta kontakt. Vi fikk god markedsføring og var synlige utad, tror primus motor for Sommertoget i Steinkjer, Astrid Skogseth.
Hun legger til at pågangen også kan skyldes sesongen vi er inne i.
– Folk er tilbake fra ferie. Kanskje har de brukt tida på å klekke ut gode ideer? Eller kanskje sommerferien har hjulpet til med å modne en del tanker som folk har gjort seg?
Bedre enn fjoråret?
Statistikk fra i fjor viser at Steinkjer Næringsselskap veiledet 118 eksklusive caser (nye ideer), og 2017 ser ut til å tangere dette tallet og vel så det.
– I første halvår har vi hatt 60 nye kartlegginger, og etter sommerferien har det eksplodert i antall henvendelser. Det er veldig artig. Opprinnelig trodde vi at første halvår var litt labert, men statistikken viser at vi tok feil, forklarer Gunn Tangstad.
Bedrifter med ideer innen bedriftsutvikling, effektiviseringsbehov mm. får også bistand ved behov av næringsselskapet.
– Men det er dette med eksklusive caser som forteller om hva som rører seg i markedet. I perioder med høyere arbeidsledighet merker vi ofte større trøkk, men det forklarer ikke den økte pågangen nå på sensommeren. Vi tolker pågangen som et tegn på at det er positiv energi i Steinkjer for tiden, sier Skogseth.
Moden for markedet?
Bodil Vekseth understreker at alle som henvender seg til næringsselskapet, får veiledningstimer, men ikke alle nye ideer ender opp med å bli reelle etableringer.
– Det finnes selvsagt dem som kommer hit, og som gjennom veiledning finner ut at denne ideen ikke var moden for markedet. For vi er like opptatt av at etableringer som blir gjort skal ha livets rett. Ideene skal ha et marked, og vi vil helst unngå personlige tragedier med at folk bruker masse penger og tid på et prosjekt som aldri blir noe av. Det er også god veiledning, påpeker Vekseth.
Har du en idé? Ikke nøl med å ta kontakt med oss i Steinkjer Næringsselskap.