Suksess for Embla: Bok + strikk ble sikkerstikk

embla01

 

Ikke bare går Embla forlag mot sitt beste år noensinne, men også nettbutikken Embla Garn & Design går så det suser.

— Det føles utrolig bra. Vi selger garn i bøtter og spann, smiler daglig leder i Embla Forlag, Bjørg Vollan.

25 november i år er det nøyaktig ett år siden at Embla Forlag inngikk en avtale med Husfliden i Steinkjer og startet opp med nettbutikken Embla Garn & Design.

Før den tid, sto bedriften foran et veiskille og følte behov for å få hjelp.

— Vi hadde nettopp mistet en meget viktig salgskanal, nemlig bokklubber, og trengte å finne flere ben å stå på. Det var derfor vi tok kontakt med Steinkjer Næringsselskap. Vi ville ha en sparringspartner, noen som kunne se oss utenfra, forklarer Bjørg.

Veiledning ga resultat

I det første møtet med næringsselskapet ble det satt fokus på hva Embla Forlag var god på, og hvilke muligheter og eventuelle samarbeidspartnere som fantes der ute. Blant annet kom ideen med nettbutikk opp og et potensielt samarbeid med Husfliden, som Embla allerede hadde et fint samspill med fra før.

— I et nytt møte ga vi tilbakemelding på hva vi hadde definert og bestemt oss for å gjøre, nemlig å etablere nettbutikken Embla Garn & Design, sier Bjørg.

Næringsselskapet satte så opp et idémyldringsmøte, hvor ulike aktører fra ulike bransjer ble invitert. Sammen skulle de komme opp med ideer til hva nettbutikken Embla Garn & Design kunne inneholde og videreutvikles.

— Hele dette opplegget var helt fantastisk, og ideene som kom var utrolig gode! Hver og én av dem kunne vi ha tatt i bruk. Vi fikk også knyttet til oss større nettverk, blant annet leverandør av hjemmesider til den nye nettbutikken, forteller Bjørg.

Unikt design slår an

Embla Garn & Design formidler i hovedsak komplette strikkepakker med unike design. I pakkene inngår blant annet garn fra Husfliden, noe som slår an godt blant kundegruppen.

— Designene er helt eksklusive og kan ikke fås tak andre steder. Og garn fra Husfliden, for eksempel finull, er noe av det beste du kan få tak i hele landet — og det vet strikkeelskere, forklarer Bjørg.

Hun legger til at samarbeidet med Husfliden på Steinkjer er avgjørende for at nettbutikken går så godt som den gjør:

— De som jobber der er en fantastisk gjeng! De bidrar med faglig kompetanse, ideer og uvurdelig støtte.

Forlag og nettbutikk gir inntekter

På grunn av nettbutikken får Bjørg og Olav Hougen, som også driver Embla Forlag, tryggere rammer til inntjening i selskapet.

— Nå går vi for eksempel inn i strikketiden, som er førjul, nyttår og vinter. I bokbransjen er det motsatt, der er som regel januar en lavinntektsmåned. Men takket være nettbutikken kan vi spre inntektene ut over hele året slik at det jamner seg ut, forklarer Bjørg.

Det er ikke bare nettbutikken som går godt. Også Embla Forlag har gode dager for tiden. Forlaget fikk tilbake bokklubbene som salgskanal og er i vinden som aldri før.

— Bare nå før jul gir vi ut tre strikkebøker og Joralf Gjerstads siste bok, «Det livet gav meg». Alle ligger an til å nå høye salgstall. Faktisk har det gått så bra med forlaget i år, at vi går mot vårt beste år noensinne, smiler Bjørg.

Nye ting på gang

Og kanskje 2017 blir enda bedre?

— Vi har i hvert fall et stort prosjekt på gang i nettbutikken, som vi tror blir en suksess. Det er snakk om helt ekstraordinære design som vil lanseres over hele landet, sier Bjørg hemmelighetsfullt.

Så legger hun til:

— Men der hvor vi er i dag, hadde vi aldri vært hadde det ikke vært for Steinkjer Næringsselskap. De hjalp oss med å sortere tanker, knytte nettverk og se styrker og svakheter i oss selv. Sporet med å tenke nettbutikk hadde aldri kommet i stand uten dem. Det er vi veldig takknemlige for.

Steinkjer Næringsselskap gratulerer Bjørg og Olav med suksessen og ønsker lykke til videre!

Vil du booke et møte med oss? Ta kontakt her.

 

Tekst og foto: Vigdis Devik, Webredaktørene AS