Fra Galdhøpiggen til Chateau Neuf…?

Da Skei & PT gikk til veiledning i Steinkjer Næringsselskap i 2010, satte de seg et mål om å holde Norges største rap-konsert på Galdhøpiggen. Kanskje blir det Chateau Neuf i stedet?

— Hehe! Ja, vi sa kanskje det den gangen? Det var artig å se tilbake på. Hvem vet? Plutselig står vi på Galdhøpiggen en dag og spiller også?

Både Kristoffer Skei og Per Thomas Holtan ler over telefon fra Oslo. Det er travle tider i TV2-satsingen “The Stream”, hvor duoen allerede har sikret seg platekontrakt, og hvor de håper å nå til topps med vinnerkonsert i Chateau Neuf 10. desember.

— Da vi holdt til hos næringsselskapet, hadde vi nok større ambisjoner enn vi da var klare for. Det er først nå vi merker at vi er artister, kommer det ettertenksomt fra de to herrene.

pressebilde Skei&PT artister

Skei & PT satser på å komme så langt som mulig i “The Stream” – helst til topps. Foto: Julie Tørrissen, TV2.

I 2010 hadde nemlig både Per Thomas og Kristoffer kontorplass hos Steinkjer Næringsselskap samtidig som de fikk veiledning. Og de var ikke snaue med å sette seg høye mål:

— Innen 1. juli 2012 skulle de være Norges største rappere og musikere. De skulle skrive egne tekster og ønske om eget studio. I tillegg hadde de en drøm å ha Norges største rap-konsert på Galdhøpiggen. Vi har fortsatt bilde av målene deres i loggen vår, smiler veileder Gunn Tangstad i Steinkjer Næringsselskap. Hun synes det er stas at de to unge guttene fra 2010 har klart å nå så langt seks år etterpå.

— Hardt arbeid betaler seg

Selv mener de to rapperne at tiden er riktig for et gjennombrudd.

— Vi trodde vi var gode for seks år siden, men det er først nå vi begynner å være der vi skal være. Kvaliteten i låtene har vokst, vi er bedre teknisk sett, vi er blitt bedre på produksjon og tekstene sitter mer på plass. Skei & PT er mer komplett nå enn det vi har vært tidligere. Før hadde vi bare fokus på å pøse ut låter i hytt og gevær, men nå skjønner vi at det skal mer til, forklarer de to.

Nå når platekontrakten med Sony er i boks og konkurransen i “The Stream” fortsetter, føles det godt å endelig være der de hele tiden har drømt om.

— Vi har holdt på i 12 år, vi har jobbet hardt og vi har strevd med å komme oss opp og fram. Men det vi har oppnådd nå viser at hardt arbeid betaler seg. Og ikke minst det å ha tro på seg selv, sier Kristoffer.

Med musikk som næring

Veileder Astrid Skogseth Fuglesang i næringsselskapet har alltid hatt stor forkjærlighet for kulturentreprenører. Og hun er svært begeistret over at duoen virkelig er i ferd med å slå gjennom nasjonalt.

— Mange tenker ikke på kultur som næring, men Skei & PT bestemte seg for å satse og holde fast på drømmen sin. De torte å si at de ønsket å tjene penger på det de liker best å gjøre. Dette er næringsutvikling i aller høyeste grad, sier hun.

Duoen mener selv at næringsperspektivet er en ren bonus.

— Selvfølgelig er det godt å se at man tjener penger på det man trives med og gjøre det til yrket sitt, men samtidig er musikken noe vi bare MÅ holde på med. Skulle vi gjort alt dette kun for penger, hadde vi gitt opp for lenge siden. Gleden av å få holde på med det vi elsker, er det som driver oss, understreker de to.

Ønsker større publikum lokalt

— Føler dere at dere får støtte fra hjembyen nå når dere er i ferd med å oppnå suksess?

— Vi har alltid fått god støtte hjemmefra fra næringsliv og lokalpresse, og vi ser at folk der hjemme skriver at de streamer låta vår og heier på oss. Det setter vi selvsagt stor pris på, sier Kristoffer og Per Thomas.

De trekker litt på ordene når de legger til:

— Men det er vanskelig å være konge i egen by. Og vi må nok innrømme at vi gjerne skulle sett flere i publikum når vi først holder konserter i Steinkjer. Vi trekker mye mer folk når vi spiller andre steder. Men kanskje det tar seg opp framover…?

I dag bor Kristoffer i Trondheim og Per Thomas i Levanger. Det har de gjort i flere år. Likevel fremhever de alltid at de er fra Steinkjer.

— Vi har alltid promotert oss som Steinkjer-duo. Det var i Steinkjer vi startet opp og det er der vi har tilhørighet, forklarer de to bestemt.

Håper mange streamer

Duoen skal straks haste videre, og fortsette den harde kampen for overlevelse i “The Stream” fredag som kommer.

— Det er hard jobbing, men vi håper vi klarer å sette klørne i Chateau Neuf. For å få til det trenger vi hjelp. Så vår oppfordring til dere der hjemme er: Stream, stream, stream!

Like før intervjuet avsluttes, legger Kristoffer og Per Thomas til:

— Hils de ansatte på næringsselskapet! Vi lærte mye av dem i den perioden vi var der. De har den beste kaffen vi noen gang har smakt. Den savner vi!

Vil du hjelpe Per Thomas og Kristoffer videre i “The Stream”? Da må du streame låtene deres hver uke på Spotify:

Lese mer om “The Stream”? Sjekk nyhetssiden til TV2.

Tekst: Vigdis Devik, Webreaktørene AS