Stolt av åpningsforestillingen til Nordlek 2012 Steinkjer

Steinkjer Næringsselskap, ved regissør Astrid Skogseth Fuglesang, hadde gleden av å lede arbeidet med å sette sammen og produsere åpningsforestillingen til Nordlek 2012. Den ble meget godt mottatt av en fullsatt sal i Steinkjerhallen, drøyt 2000 mennesker satt tett og opplevde den magiske stemningen og starten på folkedansstevnet som samler folk fra hele norden.

Nordan for Trondhjem er tittelen for Nordlek 2012. Tittelen er hentet frå sangen som er mye brukt på Færøyane den dag i dag, og vi finner den også igjen flere steder i Norden. Tema i sangen er kjærleik, og gjennom dette tema på åpningsforestillingen ønsket vi publikum velkommen til Steinkjer. Med utgangspunkt i tekst og melodi lagde koreograf og danser, Anna Hegdahl fra Dans i Nord-Trøndelag, en danseframsyning. Hun arbeidet med 10 barnedansere fra barnelag i Nord-Trøndelag, luftakrobat Julie Grønnesby Heir, og tre profesjonelle samtidsdansare fra eget ensamble.

Folkemusiker og komponist, Gjermund Larsen, komponerte et musikalsk bestillingsverk for Nordlek 2012 med utgangspunkt i samme tekst og melodi.

I tillegg til den profesjonelle dansen, var det en utgave av ”Nordan for Trondhjem» med dansarar og musikare som framfører tradisjonell dans i tretakt frå sitt land (pols/polskar/sønderhoning). Dette symboliserte den nordiske dimensjon i teksten. Koreografi, dans og musikk her var Nordic Dance 2012, et nordisk prosjekt. Så ble Nordan for Trondhjem framført med dansere og sangere fra Finland, Norge, Sverige, Danmark, Island, Færøyene, Åland, Grønland, USA, Canada og Russland